maanantai 18. lokakuuta 2010

Suomen NuorisoSirkusliiton uutiskirje 10/2010

Lokakuinen tervehdys liitolta!

Täällä ollaan tulevan lauantain syyskokouksen ja kehittämisseminaarin valmistelupuuhissa, ja samalla tarjotaan mahdollisuus osallistumiseen myös niille, jotka eivät itse kokouspäivään pääse. Luehan uutiskirjeestä miten voit tuoda mielipiteesi pohdinnan pohjaksi, kunhan toimit nopeasti. Toivottavasti kokouskutsut valtakirjapohjineen ovat löytäneet perille kaikkiin jäsenyhteisöihin.

Liitossa aloittaa tänään 18.10. kaksi uutta työntekijää, projektityöntekijä Hanne Luukkonen sekä tuottajaharjoittelija Satu Iso-Kuortti. Hannen työpanos kohdistuu ensisijaisesti sirkuksen sosiaaliseen ja alueellisen saavutettavuuden lisäämiseen, Sadun taas tapahtumatuotantoon. Ensi kesän nuorisosirkusfestareita ja kansainvälistä leiriä puolestaan valmistellaan festaritiimillä, johon kuuluvat myös Linnanmäen ja Keikauksen sirkuskoulujen edustajat. Festareiden nimikilpailu julkistetaan tässä uutiskirjeessä.

Avustus- ja apurahahakuja on meneillään niin Taiteen keskustoimikunnassa, Suomen Kulttuurirahastossa kuin Opetus- ja kulttuuriministeriössäkin. Myös näistä lisätietoa tässä kirjeessä.

Jatkossa uutiskirjeet löytyvät myös Nuorisosirkusliiton blogista, osoitteesta http://snslsirkuksenmaailma.blogspot.com/.

Näkemisiin ensi lauantaina tai kuulumisiin viestien välityksellä jo sitä ennen!

Terkuin,
Anita Mäntynen-Hakem
Toiminnanjohtaja
Suomen NuorisoSirkusliitto ry
p. 050 414 2041

snslfi(at)gmail.com

Uutiskirjeen sisältö:
Syysedustajakokous ja kehittämisseminaari – kehittämisterveisiä voit lähettää myös sähköpostitse!
Nuorisosirkusfestareiden nimikilpailu
Materiaali seuraavaan Sirkuspyramidiin 5.11. mennessä

Circus Helsingissä tapahtuu

Valtakunnallinen taide- ja mediakasvatusseminaari Oulussa 17.-18.11.2010
Lastenkulttuurin sekä sirkustaiteen erityisavustukset yhteisöille nyt haussa
Muistathan: Youth in Action -haku ensi kevään ja kesän hankkeille meneillään
Muita haussa olevia apurahoja ja avustuksia

AJANKOHTAISTA LIITOSSA

Syysedustajakokous ja kehittämisseminaari – kehittämisterveisiä voit lähettää myös sähköpostitse!

SNSL:n syysedustajakokous sekä kehittämisseminaari pidetään Helsingissä Stoassa (Turunlinnantie 1) lauantaina 23.10.2010 kello 12 alkaen. Kehittämisseminaariin kokoonnutaan kello 12 alkaen, syyskokous alkaa kello 16.30. Jäsenyhteisöt ovat saaneet kokouskutsut valtakirjapohjineen ja esityslistoineen. Onhan kirje tavoittanut kaikki jäsenyhteisöt ja olettehan ilmoittaneet osallistumisestanne liiton sähköpostiin snslfi(at)gmail.com

Kehittämisseminaarin tarkoituksena on paitsi koota jäsensirkusten toiveita liitolle, myös luoda yhteisesti pohja kolmen vuoden toimintasuunnitelmalle tulevaisuuden visioineen. Työskentely käynnistetään tulevaisuusverstasmenetelmällä ja seminaarin vetää toiminnanjohtaja Anita Mäntynen-Hakem.

Mikäli yhteisöstänne ei kukaan pääse osallistumaan seminaariin, voitte lähettää ajatuksianne allaolevista kysymyksistsä työskentelyn pohjaksi 21.10. mennessä osoitteeseen snslfi(at)gmail.com. Viestejä toki otetaan vastaan tämän jälkeenkin ja huomioidaan 3-vuotissuunnitelman tekemisessä, parhaiten mukaan pääsee kuitenkin nyt ennen seminaaria.
  • Millaisissa asioissa liiton toiminnassa olisi parantamisen varaa ja kehittämisen tarvetta?
  • Mitkä ovat mielestänne liiton tärkeimmät tehtävät tällä hetkellä?
  • Mitä yhteisönne odottaa Nuorisosirkusliitolta jatkossa?
  • Miten oma yhteisönne haluaa osallistua liiton toimintaan ja kehittämiseen?
  • Muita ideoita, ajatuksia, toiveita, tulevaisuuden näkyjä?

Nuorisosirkusfestareiden nimikilpailu

Suomen Nuorisosirkusliitto julistaa nuorisosirkusfestareiden nimikilpailun käynnistyneeksi NYT! Tarkoituksena on löytää sopiva, naseva, kuvaava ja vetävä nimi nuorisosirkusfestivaaleille tulevasta vuodesta eteenpäin. Valitun ehdotuksen tekijä palkitaan valitsemillaan tuotteilla Markku Purho Ky:n valikoimista (http://www.aprilli.fi/) 80 euron edestä. Kannattaa siis laittaa mietintämyssy päähän ja nimi-ideat liikkeelle! Ehdotukset 15.11. mennessä osoitteeseen snslfi(at)gmail.com.

Materiaali seuraavaan Sirkuspyramidiin 5.11. mennessä
Nuorisosirkusliiton julkaisemaan Sirkuspyramidi-lehteen 4/2010 vastaanotetaan juttuja, tapahtumatietoja ja mainoksia 5.11. mennessä.

Sirkuspyramidin nettisivut löytyvät osoitteesta www.sirkuspyramidi.fi ja sivuilta löytyy myös sähköinen tilauslomake.


KOULUTUKSIA, TAPAHTUMIA

Circus Helsingissä tapahtuu

Sunnuntaina 31.10 klo 18.00 Circus Helsingillä (
Aleksis Kiven katu 17 A, Helsinki) esiintyy erittäin taitava taiwanilainen nuorisoryhmä Taipei Youth Folk Sport Group. Ryhmässä on 23 esiintyjää ja esityksen kesto on noin 70 minuuttia. Esityslajit ovat muunmuassa hyppynaruakrobatiaa, diaboloa sekä ryhmän erikoislajeja. Taipei Youth Folk Sport Group sai erittäin hyvän palautteen edellisellä Euroopan kiertueellaan. Tänä vuonna he esiintyvät Tukholmassa, Helsingissä, Pietarissa ja Moskovassa.

Lippujen hinnat ovat 5€/10€. Liput voi tilata ennakkoon osoitteesta liput(at)circushelsinki.fi tai puhelimitse numerosta 0400 985 774. Liput lunastetaan ovelta 20 minuuttia ennen näytöksen alkua. Lippuja voi myös ostaa ovelta, mikäli esitys ei ole loppuunmyyty.
Circus Helsinki järjestää myös Open Stage -iltoja, seuraavan kerran 6.11. kello 19.00. Ilta on tarkoitettu sirkusharrastajille, -ammattilaisille ja muille kivoille ihmisille. Ilmoittaudu esiintymään: martina(at)circushelsinki.fi. Liput 4/7 euroa., p. 0400 881 204.

Tulossa myös Circus Helsingin Jouluesitys Acento:
perjantaina 10.12 kello 18.00
sunnuntaina 12.12. kello 17.00
torstaina 16.12. kello 18.00
lauantaina 18.12. kello 17.00
sunnuntaina 19.12. kello 17.00

Valtakunnallinen taide- ja mediakasvatusseminaari Oulussa 17.-18.11.2010

Oulussa järjestetään 17.-18.11.2010 LUOVA LUOKKA 2010 - Valtakunnallinen taide- ja mediakasvatusseminaari.
Keskiviikkona 17.11. Taidekasvatusta kaikille! – iloa sanataiteesta ja sirkuksesta
Päivän aikana tutustutaan kirjallisuuslähtöiseen sanataidekasvatukseen ja kirjavinkkaukseen sekä sirkuksen mahdollisuuksiin eri-ikäisten ja -kulttuuritaustaisten lasten kanssa.
Torstaina 18.11. Mitä kuuluu mediakasvatus?
Päivän aikana kuullaan lastenelokuvan tilasta ja tuotantomahdollisuuksista Suomessa, nähdään millaisia ominaispiirteitä nuorten tekemät elokuvat sisältävät sekä esitellään käytännön menetelmiä koulujen elokuvakasvatukseen.

Aamupäivän alustuksissa ja iltapäivän työpajoissa seminaarin osallistujat saavat virikkeitä ja käytännön työkaluja omaan työhönsä lasten ja nuorten kanssa.

Seminaari soveltuu mm.
opettajille, taide- ja varhaiskasvattajille, nuorisotyöntekijöille ja muille sanataiteesta, sirkuksesta ja mediakasvatuksesta kiinnostuneille. Luova luokka 2010 kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön Taikalamppuverkoston valtakunnallisten seminaarien sarjaan. Seminaarin järjestää Kulttuuritalo Valve.

Seminaari on osallistujille maksuton. Ilmoittautuminen on käynnissä parhaillaan.
Ilmoittautuminen ja ohjelma:
www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka




HAKUJA, AVUSTUKSIA

Lastenkulttuurin sekä sirkustaiteen erityisavustukset yhteisöille nyt haussa

Taiteen keskustoimikunnan lastenkulttuurin sekä sirkustaiteen erityisavustukset yhteisöille ovat nyt haussa (hakuaika: 1.10. - 1.11.2010). Nuorisosirkusliitto suosittaa osoittamaan nuorisosirkustoiminnan hakemuksia erityisesti lastenkulttuurijaoston hakuun.
Lastenkulttuurin erityisavustusten käyttötarkoitus:
Lasten- ja nuortenkulttuurin alaan kuuluvien hankkeiden toteuttamisesta aiheutuviin kuluihin, kuten tapahtuman, näyttelyn, esityksen, työpajan, kurssin, julkaisun tms. hankkeen kustannuksiin. Erityisavustuksia ei myönnetä yhteisön säännönmukaisen esitystoiminnan kuluihin eikä taidelaitoksen, koulun tai muun yhteisön tavanomaisen toiminnan kuluihin.

Vuoden 2010 erityisavustuksissa lastenkulttuurijaosto painottaa erityisesti hankkeita, jotka edistävät
- taiteilija-lapsi -vuorovaikutusta taidekasvatuksessa
- koululaisten iltapäivätoiminnan taidesisältöjen kehittämistä
- lasten ja nuorten omaa tekemistä
- monikulttuurisuutta.

Sirkustaiteen erityisavustusten käyttötarkoitus:
Sirkustaidetta edistäviin hankkeisiin kuten sirkustuotantojen valmistamiseen.

Molemmat avustukset myönnetään seuraavan vuoden hankkeisiin. Yhteisölle myönnettävä valtionavustus ei saa kattaa valtionavustuksen kohteena olevasta toiminnasta aiheutuvien kokonaiskustannusten täyttä määrää.

Avustuksista päättäessään jaosto kiinnittää huomiota hankkeen (taiteelliseen) laatuun ja merkittävyyteen, sen laajuuteen ja yleiseen vaikuttavuuteen sekä hankkeen kustannusarvioon ja toteutuksen organisointiin.

Kenelle myönnetään:
Yhteisöille (yhdistys, säätiö, osuuskunta, kunta, yritys tmv.)

Lisätiedot: http://www.taiteenkeskustoimikunta.fi/ ja tktinfo(at)minedu.fi
puh. (09) 1607 7921

Muistathan: Youth in Action -haku ensi kevään ja kesän hankkeille meneillään!

EU:n nuorisotoimintaohjelman Youth in Actionin tavoitteena on edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta. Tavoitteena on myös tukea eurooppalaista nuorisoalan yhteistyötä sekä tiedon ja kokemusten vaihtoa.
Youth in Action -ohjelmassa on vuosittain 5 kansallista hakuaikaa:
- 1. helmikuuta 1.5. – 30.9. välillä alkavat hankkeet
- 1. huhtikuuta 1.7. – 30.11. välillä alkavat hankkeet
- 1. kesäkuuta 1.9. – 31.1. välillä alkavat hankkeet
- 1. syyskuuta 1.12. – 30.4. välillä alkavat hankkeet
-
1. marraskuuta 1.2. – 31.7. välillä alkavat hankkeet
Muita haussa olevia apurahoja ja avustuksia

Muita tällä hetkellä haussa olevia apurahoja ja avustuksia:

1 kommentti:

  1. Uutiskirjeestä unohtui vielä tämä tärkeä tieto:

    Tiedottaminen ja markkinointi - työpaja freelancereille ja sirkusryhmille 10.12.2010

    Sirkuksen tiedotuskeskus tarjoaa joulukuussa jatkoa viime maaliskuiseen sirkusryhmille suunnattuun tuotantotyöpajaan.
    Kokenut ja monessa mukana toiminut teatteri- ja tapahtumatuottaja Jukka "Hyde" Hytti vetää 10.12 klo 9.00-15.30 käytännönläheisen "Tiedottaminen ja markkinointi" -työpajan, joka on suunnattu sekä freelance-artisteille että sirkusryhmille ja -yhteisöille.
    Työpajan sisältöä:
    - tiedottamisen ja markkinoinnin eroista, uutisista mainoksiin
    - sosiaalisen median hyödyntäminen, esim. tuotantokohtaisen blogin perustaminen
    - painotuotteet, tarjouspyynnöt
    Työpaja on suunnattu noin 12-15 hengelle, maaliskuun työpajaan osallistuminen ei ole vaatimuksena mutta toki työpajat täydentävät toisiaan. Luvassa luennointia, havannointia, käytännön esimerkkejä, sekä yksi ryhmätyö.
    Ilmoittautumiset 30.11. mennessä, lisätiedot: lotta.vaulo@sirkusinfo.fi

    VastaaPoista